Verzenden

Wij verzenden het kledingstuk de eerstvolgende werkdag nadat de bestelling bij ons is binnengekomen. Afhankelijk van de bezorger van het pakket heb je het kledingstuk vervolgens 1 à 2 dagen later in huis. We sturen je een bericht zodra het pakket onderweg is en je kunt je bestelling volgen met een track-trace code.

Heb je een abonnement bij Masterpiece? Dan hoef je de verzendkosten niet te betalen. Huur je een los item bij ons dan verzorgen wij de verzending naar jouw adres. Het terugsturen naar ons is voor eigen rekening.


Retour

Het retourneren van de door jou gehuurde Masterpieces kan op twee verschillende manieren:

  1. Je mag het op afspraak bij ons terugbrengen (en gelijk nieuwe kleding meenemen!)
    Onze showroom bevindt zich in Apollo14 aan de Saturnusstraat 14 in Den Haag. Wil je van deze mogelijkheid gebruikmaken? Vergeet dan niet bij het plaatsen van je bestelling bij ‘bestelnotities’ aan te geven dat je je bestelling niet wil laten bezorgen op je thuisadres, maar graag een afspraak maakt om het op te halen. Wij nemen dan contact met je op.
  2. Je mag de geleende kleding per post retour sturen. Heb je een abonnement? Dan ontvang je van ons een retourlabel. Heb je een los kledingstuk gehuurd? Dan kies (en betaal) je zelf de bezorgdienst.

De huurperiode gaat in op het moment dat je de kleding hebt ontvangen. Bij de levering van de bestelling ontvang je altijd een bericht met de exacte datum waarop je bestelling retour gezonden dient te worden. Voor losse verhuur geldt een huurperiode van een week. Dit betekent dat je het kledingstuk op de achtste dag na ontvangst weer terug dient te sturen. Voor abonnementen geldt een huurperiode van een maand. Je mag de kledingstukken dus 30 kalenderdagen houden.

 

Kledingstuk past niet of voldoet niet aan de verwachting

Wat vervelend dat het kledingstuk niet past of niet aan jouw verwachting voldoet! We proberen dit te voorkomen door in de productomschrijving van het kledingartikel informatie op te nemen over de pasvorm en de maatvoering. Wil je zeker weten dat je de goede maat bestelt? Neem dan contact met ons op voor een pasafspraak of voor telefonisch advies. Helaas kunnen we geen geld teruggeven. Indien het bestelde artikel niet past, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we gezamenlijk kunnen zoeken naar een oplossing.