Luxe kledingbibliotheek Masterpiece | Founders Suzanne & Lieke

Meet the founders

Wij zijn Lieke van Schouwenburg en Suzanne Vermet-Reijgersberg. Vriendinnen sinds 2005. Wij delen onder andere een passie voor mooie kleding en een droom om samen een bedrijf te beginnen.

Deze droom is nu werkelijkheid.

Met elkaar bedachten we Masterpiece; een kledingverhuurplatform voor designerkleding. Hiermee willen we prachtige kledingmerken bereikbaar maken voor een groter publiek, maar ook bijdragen aan een meer duurzame mode-industrie. Want ja, dat laatste is toch wel iets waar wij soms van wakker liggen. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën te wereld, een industrie waar wij eigenlijk niet aan bij willen dragen. Tegelijkertijd zijn we echte mode liefhebbers, gaat ons hart sneller slaan van een prachtige outfit van Max Mara of Dries van Noten. Omdat we geen concessies willen doen als het gaat om onze liefde voor mode hebben we begin 2019 kledingbibliotheek Masterpiece opgericht en daar zijn we best een beetje trots op.

Onze visie

Wij streven ernaar dat iedere vrouw in Nederland zich goed voelt dankzij de kleding die ze draagt. Want dat kleding daarbij kan helpen staat vast. Dat kan kleding zijn die lekker zit, met een goede en ondersteunende pasvorm en gemaakt van materiaal dat fijn op je huid voelt. Maar ook kleding waar je van gaat stralen: mooie, bijzondere items van prachtige, luxe stoffen. Waarmee je iedereen laat zien wie je bent en waar je voor staat. Kleding waarmee je je kunt onderscheiden! En kleding die is gemaakt met oog voor mens en milieu.

Wij geloven niet in fast fashion. Kleding is geen wegwerpproduct. Kleding is voor ons als een soort kunst. Ieder kledingstuk is uniek, handgemaakt en heeft een eigen verhaal. Van het ontwerpen aan de tekentafel, het weven en verven van stoffen, het kledingstuk in elkaar zetten en de verkoop in een winkel. Wist je dat één  kledingstuk tot stand komt door een ambachtelijk proces waar gemiddeld 107 mensen een bijdrage aan leveren?! Reden genoeg dus om zuinig en met liefde met kleding om te gaan. En dat is nou precies waar wij voor staan. We houden van mode en deze liefde willen we met zoveel mogelijk vrouwen delen. Kledingbibliotheek Masterpiece maakt luxe designerkleding voor iedereen toegankelijk.

Mooie en luxe kleding is duur, maar door kleding met elkaar te delen betaal je een fractie van de winkelwaarde. Een ander groot voordeel: we maken maximaal gebruik van bestaande kleding en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan een beter milieu.

Masterpiece staat voor een goede service, luxe designerkleding en transparantie. Heb je vragen of opmerkingen voor ons? Stuur ons dan even een mailtje!