Onze missie met Masterpiece is om de mode-industrie te verduurzamen en zoveel mogelijk vrouwen toegang te geven tot prachtige designerkleding. Dit doen we onder andere door onze kennis en ervaring te delen in workshops of masterclasses.

Onderstaande onderwerpen vormen de basis van Masterpiece. We vinden het leuk om hierover ons verhaal te doen. Natuurlijk is alles mogelijk. Samen met jou kijken we waar behoefte aan is en maken we een workshop of masterclass op maat. Bij een workshop geven we 1-op-1 adviezen, onze masterclasses zijn geschikt voor grotere groepen. Zowel onze workshops als masterclasses zijn interactief, waarbij we de link maken met de kledingkast en lifestyle van de deelnemers.

Mode & duurzaamheid
Wij geloven niet in fast fashion en zien kleding niet als wegwerpproduct. Met deze workshop of masterclass willen we jou inspireren tot het maken van duurzame modekeuzes en helpen we je op weg met concrete tips. Al met kleine dagelijkse veranderingen kunnen we met elkaar een hoop impact maken. Wat komt aan bod?

  • Facts & figures over de mode-industrie
  • Tips voor het verduurzamen van je garderobe
  • Hoe werkt het huren van kleding?

Personal Image Branding
Hoe presenteer jij je naar de buitenwereld? Welke outfit past het beste bij jouw (online) agenda van de dag? Welke kleuren staan je mooi én voegen iets toe aan je boodschap? Alles over hoe jij je kunt presenteren op een manier die bij jou past in een outfit waar jij je prettig in voelt. Je bent nou eenmaal je eigen visitekaartje. Wat kun je van deze workshop of masterclass verwachten?

  • Wetenschappelijke inzichten over de rol van kleding
  • Algemene stijladviezen voor tijdens je werk en voor het videobellen
  • Advies op maat: inzicht in welke kleuren, pasvormen en materialen passen bij jouw persoonlijkheid en functie

Vrouwelijk ondernemerschap
Als vrouwelijke ondernemers van een start-up in een mannenwereld hebben wij regelmatig te maken met vooroordelen. Gelukkig komt er steeds meer positieve aandacht voor vrouwelijke ondernemers en daar staan wij helemaal achter! Graag delen wij onze ervaringen en leermomenten met andere (toekomstige) ondernemers, ongeacht geslacht.

  • Informatie over de positie van (ondernemende) vrouwen
  • Wat kun je doen om diversiteit en inclusie te vergroten?
  • Tips voor het opzetten van een eigen onderneming

Wil je een combinatie van alle onderwerpen?
Dat kan! Wij kunnen de workshops en masterclasses aanpassen aan jouw wensen. De workshops zijn offline, de masterclasses kunnen zowel online als offline plaatsvinden. De workshops kosten € 39,50 per persoon (met een maximum van zes personen), de tijdsduur hangt af van de groepsgrootte. Voor grotere groepen en de masterclasses stellen we een offerte op maat voor je op. Stuur ons een e-mail of bel, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!


Wat anderen over ons zeggen – Reviews
Suzanne en Lieke hebben bij écrassée netwerk – het netwerk voor vrouwelijke professionals – een workshop gegeven over hun reis in het ondernemerschap en natuurlijk Masterpiece. Deze workshop was de perfecte manier om met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid en de rol van de kledingbibliotheek hierin. Een aanrader voor een ieder die geïnspireerd wil raken en eens stil wil staan bij duurzame keuzes rondom kleding!