Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Wij doen ons best om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld en een milieuvriendelijkere mode-industrie. Tegelijkertijd zijn we realistisch en weten we dat het soms beter kan. Daarin zijn we continu aan het leren. Heb je tips voor ons? Dan horen wij dat natuurlijk graag!

Wij bieden twee verschillende vormen van kledingverhuur aan: losse verhuur en abonnementen.

Huur je losse stuks? Dan mag je dit 8 dagen in je bezit houden. Met onze abonnementen kies je iedere maand of je 1, 2, 3 of 4 kledingstukken huurt. Je mag deze zolang houden als je zelf wilt. Tussendoor wisselen? Dat kan! Na twee weken mag je jouw kledingstuk wisselen voor wat anders.

Met het oog op duurzaamheid maken we gebruik van bestaande collecties. Dit zijn doorgaans unieke kledingstukken uit voorgaande collecties. Deze kopen of huren wij van winkeliers en ontwerpers.

Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat de kleren die wij verhuren er zo goed als nieuw uitzien. Daarom zullen wij deze ook na iedere verhuurronde grondig checken en bepalen of deze nog geschikt zijn om weer door iemand anders gedragen te worden.

Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn over onze prijzen. Huur je een kledingstuk bij ons dan rekenen wij gemiddeld tussen 10 en 25% van de retailprijs.
De huurprijs is inclusief heen verzending en stomerij en reinigingskosten.
Wil je op een regelmatige basis iets bij ons huren dan is het wellicht voordeliger om te kiezen voor een van onze abonnementen. Lees hier meer over de abonnementen die we aanbieden.

Kan gebeuren: een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje. Voor herstelbare schade geldt dat als dit één of twee keer gebeurt wij de herstel- of reparatiekosten voor onze rekening nemen. Bij een derde keer zijn wij helaas wel genoodzaakt om hier een meerprijs voor te rekenen. Is de kleding onherstelbaar beschadigd? Dan brengen wij de marktwaarde in rekening (gebaseerd op de retailprijs en het aantal keren dat het kledingstuk reeds verhuurd is).

Ja, dat kan. Wij vinden het ook altijd prettig om kleding eerst te voelen, te zien en te passen voordat we het inkopen en we begrijpen dat jij dat ook vindt. Je kan altijd een pasafspraak met ons maken. Zo weet je zeker dat de kleding goed zit! Ook geven wij graag stylingadvies. Onze showroom zit in Apollo14 aan Saturnusstraat 14 in Den Haag. In overleg kunnen we ook bij jou langskomen. Geen tijd om te passen? Je kan altijd contact met ons opnemen voor vragen over de pasvorm en maat, zodat we je op afstand zo goed mogelijk kunnen adviseren.

Nee, wij werken samen met professionele winkeliers, merken en ontwerpers. Maar we vinden wel dat er maximaal gebruik moet worden gemaakt van goede kleding. Dus je mag ons altijd mailen om de kleding aan ons te doneren.

Nee hoor, dat hoeft niet. Het reinigen van de kleding zit bij de prijs inbegrepen. Huur je een kledingstuk voor een periode van 4 weken en wil je het tussendoor wassen? Hou dan wel de wasinstructies op het etiket aan.

We snappen natuurlijk dat als je helemaal gehecht bent geraakt aan het kledingstuk, je deze eigenlijk niet meer wil inleveren. Daarom kan je een kledingstuk na je huurperiode (meestal) overkopen. Stuur ons een berichtje dan kijken wij of het kledingstuk te koop is en tegen welke prijs. De prijs is afhankelijk van hoe nieuw het item is. Omdat wij constant bezig zijn met het vernieuwen van onze collectie en omdat kleding niet oneindig verhuurd kan worden, organiseren we twee keer per jaar een closet sale. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op hoogte te blijven van onze events!

Bij de productomschrijving staat de Nederlandse maat van het kledingstuk vermeld. We nemen dus niet altijd de maat uit het label over, aangezien de verschillende merken uit onze collectie met verschillende maatvoeringen werken. Wij beoordelen zelf hoe het product valt en vermelden die maat. Ook geven we aan hoe lang het model is en welke maat zij draagt. Mocht je meer informatie willen over de maatvoering van een specifiek kledingstuk, stuur ons dan een berichtje!

Wij verzenden het kledingstuk uiterlijk twee werkdagen nadat de bestelling bij ons is binnengekomen. Afhankelijk van de bezorger van het pakket heb je het kledingstuk vervolgens 1 à 2 dagen later in huis. We sturen je een bericht zodra het pakket onderweg is en je kunt je bestelling volgen met een track-trace code.

Ja dat kan! Onze showroom zit in Apollo14 aan Saturnusstraat 14 in Den Haag. Je kan bij het plaatsen van je bestelling bij ‘bestelnotities’ aangeven dat je je bestelling niet wil laten bezorgen op je thuisadres, maar graag een afspraak maakt om het op te halen. Wij nemen dan contact met je op.

Het retourneren kan op twee verschillende manieren. Je mag het op afspraak bij ons terugbrengen (en gelijk nieuwe kleding meenemen!) of je mag de geleende kleding per post retour sturen. Heb je een abonnement? Dan ontvang je van ons een retourlabel. Heb je een los kledingstuk gehuurd? Dan kies (en betaal) je zelf de bezorgdienst.

Wat vervelend dat het kledingstuk niet past! We proberen dit te voorkomen door in de productomschrijving van het kledingartikel informatie op te nemen over de pasvorm en de maatvoering. Wil je zeker weten dat je de goede maat bestelt? Neem dan contact met ons op voor een pasafspraak of voor telefonisch advies. Helaas kunnen we geen geld teruggeven. Indien het bestelde artikel niet past, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we gezamenlijk kunnen zoeken naar een oplossing.

De huurperiode gaat in op het moment dat je de kleding hebt ontvangen. Bij de levering van de bestelling ontvang je altijd een bericht met de exacte datum waarop je bestelling retour gezonden dient te worden. Voor losse verhuur geldt een huurperiode van een week. Dit betekent dat je het kledingstuk op de achtste dag na ontvangst weer terug dient te sturen.  Voor abonnementen geldt een huurperiode van een maand. Je mag de kledingstukken dus 30 kalenderdagen houden.

Ja, dat kan! Je kan hiervoor een email sturen naar info@shareamasterpiece.com. Wij zorgen dan dat het kledingstuk voor je gereserveerd wordt en tijdig bij je wordt thuis bezorgd!

Het abonnement gaat lopen zodra je deze bij ons afsluit. We werken dus niet met kalendermaanden. Drie dagen voor het aflopen van jouw abonnement krijg je een mailtje van ons om je eraan te herinneren dat je deze kan up- of downgraden of pauzeren. Dit regel je allemaal in je online account.

Wat jammer dat je je abonnement wil beëindigen! Je kan je abonnement in je online omgeving pauzeren of stopzetten. Behoefte aan minder kledingstukken? Dan kan je er ook voor kiezen om je abonnement te downgraden. Ook dit regel je zelf in je online omgeving. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op en we helpen je graag!

Dat mag! Je mag de kleding zo lang houden als je wilt met een minimale periode van twee weken.
Dus wil je na twee weken wisselen? Stuur ons dan even een berichtje dan sturen we je een retourlabel. Je mag natuurlijk ook bij ons langskomen om te passen en wisselen! Wel dien je daarvoor een afspraak te maken. We zijn iedere werkdag in onze showroom aanwezig en op afspraak ook ‘s avonds of in het weekend.