Inspiratie

Rianne de Witte

Bij Masterpiece huur je de mooiste designerkleding. Niet alleen van grote en bekende internationale modehuizen, ook van bijzondere Nederlandse labels die duurzaam produceren! Een van die Nederlandse merken is Rianne de Witte, een nieuw merk in onze collectie! Wij spraken ontwerpster Rianne in haar atelier in Breda.

Rianne de Witte loopt al een hele tijd mee in de mode. Sinds 1994 is ze eigenaresse van het gelijknamige modelabel dat gevestigd is in Breda. Een van de pijlers van het label, zo niet de belangrijkste, is duurzaamheid. “De mode-industrie heeft een enorme vervuilende impact op onze wereld. Ik heb mij als ontwerpster altijd betrokken gevoeld bij deze problematiek. Ik vond dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen, daarom heb ik mij van het begin af aan verdiept in duurzaam ontwerpen en produceren.”

Dat zie je dan ook terug in de kleding die Rianne maakt. De ontwerpster gebruikt bijvoorbeeld vooral duurzame materialen als hennep en linnen. En verwacht geen ruches, drukke prints of modegrillen bij de Nederlandse. Rianne staat voor tijdloze designs die een leven lang meegaan. Een echte ‘Rianne de Witte’ herken je uit duizenden. Zo zie je dat er goed is nagedacht over een bepaald ontwerp en de pasvorm, het straalt draagcomfort en minimalisme uit, maar ook vrouwelijkheid.

Wat Rianne haar inspiratiebronnen zijn? “Dat is simpel; de elegantie van de natuur en de bescherming daarvan.”

“De eerste 20 jaar van mijn carrière ben ik vooral bezig geweest met het uitdragen van mijn visie op duurzaam ontwerpen, zowel op nationaal als internationaal vlak. Ik kan niet alle problemen binnen de mode industrie oplossen, maar ik weet wel dat ik met kleine stappen een verschil kan maken en blijf daarin dicht bij mijzelf.” Zo werkt Rianne met één collectie die voor alle seizoenen geschikt is en wordt de collectie tegenwoordig (weer) dichtbij huis gemaakt, met name in haar eigen atelier in Breda. “De plek waar ik ooit ben begonnen. Verder ben ik gaan kijken hoe ik mijn bedrijf financieel gezond kan houden en tegelijkertijd mijn klanten kan stimuleren om te consuminderen.”

Een samenwerking met Masterpiece kon dus niet uitblijven. “Consuminderen is de meest efficiënte manier om vervuiling en impact op het milieu tegen te gaan”, aldus Rianne. “Er wordt simpelweg te veel kleding gemaakt en gekocht. Door mijn collectie ook te verhuren stimuleer ik het klanten om minder te kopen.”

Ben jij benieuwd naar de kledingstukken van Rianne de Witte? Kom dan langs in onze showroom!