Inspiratie

Persbericht

DEN HAAG – Kledingverhuurbedrijf Spinning Closet bundelt haar krachten met kledingverhuurplatform Masterpiece. De Amsterdamse start-up zet de verhuuractiviteiten door onder de naam Masterpiece, zo maken Masterpiece-oprichters Lieke van Schouwenburg en Suzanne Vermet-Reijgersberg bekend.

Spinning Closet moest haar verhuuractiviteiten eind 2020 staken wegens onder andere de coronacrisis.  De nog jonge verhuurmarkt maakte een lastige periode door in Nederland. Er waren geen bruiloften, feestjes en bijeenkomsten meer waarvoor een huuroutfit uitkomst bood. “Ook voor Masterpiece was de coronacrisis aanvankelijk een lastige periode”, leggen van Schouwenburg en Vermet-Reijgersberg uit. “Toch zijn we altijd in de verhuurmarkt blijven geloven. Door een aantal slimme aanpassingen aan ons businessmodel wisten we relevant te blijven en zijn we blijven groeien, ook tijdens de lockdowns. We zijn trots dat we onze krachten met die van Spinning Closet kunnen bundelen en Masterpiece op deze manier nog groter kunnen maken.”

Masterpiece is het eerste kledingverhuurplatform in Nederland. De Haagse start-up, die in 2019 begon als traditionele kledingbibliotheek, transformeerde in coronatijd tot platform. Het bedrijf geeft merken en designers de kans om via hen in de verhuurmarkt te stappen. “Deze werkwijze was iets waar wij al langer over nadachten en tijdens de coronacrisis hebben we deze verandering versneld doorgevoerd”, vertellen Van Schouwenburg en Vermet-Reijgersberg.

Nieuw verdienmodel
Iedere keer als het verhuurplatform een item verhuurt, krijgen de betreffende merken een deel van de opbrengst. “Het is ons doel om een nieuw verdienmodel te introduceren voor merken en designers”, aldus Lieke en Suzanne. “Hoe vaker een kledingstuk verhuurd wordt, hoe meer een merk daaraan verdient. Het is dus een extra reden om kwalitatief goede kleding te maken met een lange levensduur. We werken momenteel met acht merken en designers op deze manier samen en voeren gesprekken met zowel Nederlandse als internationale merken.” Bestaande samenwerkingen zijn er onder andere met Zoe Karssen, Dante6, Kyra, Atelier Jungles en Rianne de Witte.

Masterpiece verhuurt sinds 2019 kleding aan vrouwen die houden van mooie en luxe kleding en op zoek zijn naar variatie. Met een huurabonnement hebben zij toegang tot een eindeloze kledingkast. Dit is niet alleen een stuk betaalbaarder dan kleding kopen, maar ook nog eens een duurzaam alternatief! Masterpiece biedt een uitgebreide service waarbij verzending, reiniging van de kleding en stylingadvies inbegrepen zijn.
Het bedrijf heeft een showroom in Den Haag en opereert tevens online.