Inspiratie

KYRA

Bij Masterpiece huur je de mooiste designerkleding. Niet alleen van grote en bekende internationale modehuizen, ook van bijzondere Nederlandse labels die duurzaam produceren! Een van die Nederlandse merken is KYRA, een nieuw merk in onze collectie! Wij spraken Nicole en Barbara, commercial director en creative director van het modelabel.

Sinds de start van Kyra & Ko in 2003, vaart het merk haar eigen koers. Dankzij deze aanpak hebben zij een authentieke identiteit ontwikkeld die steeds duidelijker naar voren komt en aansluit bij de wensen van de klanten. “Vanaf 1 juli zijn wij KYRA, waar wij op een organische wijze naartoe zijn geëvolueerd als een logische volgende stap. Dit is ook helemaal in lijn met onze down-to-earth aanpak: rechttoe, rechtaan en duidelijk.”

“Met KYRA bieden wij een collectie voor zelfverzekerde vrouwen met een herkenbare en vrouwelijke signatuur. We kennen onze klant en maken graag deel uit van haar wereld.” KYRA richt zich vooral op de stijlvolle vrouw die haar drukke bestaan met baan, huishouden en sociale leven op een natuurlijke wijze weet te combineren. Om deze reden zijn de items van KYRA ook makkelijk te dragen voor ieder moment van de dag. “We onderkennen trends, maar besluiten deze niet allemaal te volgen,” met als gevolg items die meerdere seizoenen meegaan. “We werken graag met soepel vallende, comfortabele en duurzame materialen, veelal met dessin. Het gebruik van kleur en dessin zit echt in ons DNA.”

“De kleding die we ontwerpen gaat dus meerdere seizoenen mee, vanwege kwaliteit, kleurgebruik en pasvorm.” Op deze manier wil KYRA ook kunnen bijdragen aan een meer duurzame omgang met kleding. Ook op andere vlakken zijn er natuurlijk duurzame ontwikkelingen. Zo zijn alle verpakkingen bio-degradable, labels van gerecycled materiaal en transporteren ze zo veel mogelijk met vrachtwagen, trein of boot. Ook werkt KYRA niet veel met heftig gewassen items, waardoor ze besparen op het gebruik van water en energie. “Bovendien zijn de mensen waarmee we samenwerken ons grootste goed, zowel intern als extern. Wij bouwen aan relaties voor de lange termijn, met onze leveranciers en andere partners gebaseerd op vertrouwen. Op deze manier willen we de economische stabiliteit behouden die bijdraagt aan de ontwikkeling en duurzaamheid van onze activiteiten, terwijl wij tegelijk het behoud van kleine structuren, zoals familiebedrijven en ambachtslieden, mogelijk maken.”

“Wij willen niet dat kleding na enkele keren dragen alweer weg wordt gedaan, daarom vinden wij deze samenwerking met Masterpiece zo belangrijk!” De missie en visie van KYRA en Masterpiece passen dan ook goed bij elkaar, omdat wij beiden graag willen bijdragen aan het verduurzamen van de mode-industrie en het verkleinen van de afvalberg. “Daarnaast zijn Lieke en Suzanne hele leuke mensen! Wij werken graag samen met mensen die ons energie geven en onze passie delen.”