Inspiratie

5 tips voor een duurzame garderobe

Bij Masterpiece is het onze missie om de mode-industrie te verduurzamen en zoveel mogelijk vrouwen toegang te geven tot prachtige designerkleding. Wij geloven niet in fast fashion en zien kleding niet als wegwerpproduct. Met ons verhuurconcept willen we mensen inspireren om meer duurzame mode-keuzes te maken. We horen vaak dat consumenten door de bomen het bos niet meer zien … Wat is nou duurzaam en wat niet?

De mode-industrie is niet transparant en dat maakt het voor consumenten lastig om duurzame keuzes te maken. Daarom hebben wij 5 tips voor een duurzamere garderobe op een rijtje gezet:

  1. Ruim je kledingkast op

Het meest duurzame kledingstuk is het kledingstuk dat je al hebt! Ruim geregeld je kast op en maak zo inzichtelijk wat je al hebt.

  1. Investeer in mooie basics

Bedenk goed wat jouw eigen stijl is ga daar actief naar opzoek. Het is zonde om veel trends te volgen en er vervolgens achter te komen dat het niet helemaal ‘jouw ding’ was.

  1. Verzorg je kleding goed

Misschien een open deur, maar zorg goed voor de kleding die in je kast hangt! Dan gaat het langer mee en heb je er meer plezier van.

  1. Kies voor duurzame merken en stoffen

Er zijn veel duurzame merken en stoffen die minder vervuiling met zich meebrengen. Kijk naast het materiaal ook goed naar de verhouding in prijs en kwaliteit!

  1. Huur je outfit 😉

Het huren van kleding is ideaal als je het leuk vindt om regelmatig iets nieuws te dragen, maar niet wilt kopen. Het is ook handig om uit te testen welke kledingstijl nou echt bij je past!

Ben jij benieuwd naar meer inzicht in mode & duurzaamheid? Zou je zelf graag bijdragen aan een duurzamere mode-industrie? Of wil je graag weten hoe jij met kleine veranderingen voor jezelf een duurzamere kledingkast kunt creëren? Schrijf je dan in voor onze workshop door te mailen naar info@shareamasterpiece.com! De workshop is op donderdag 17 juni en begint om 20:00. De workshop duurt 1 uur en kost €19,50 per persoon.