Inspiratie

3 misvattingen over het huren van kleding

Wij krijgen vaak vragen over ons concept en merken daarbij dat er enkele misvattingen zijn over het huren van kleding! Daarom dachten wij: laten we de drie meest voorkomende vooroordelen eens op een rijtje zetten!

  1. Het huren van kleding is niet hygiënisch…

Om ervoor te zorgen dat alle kleding weer fris en fruitig bij de volgende klant terecht komt, zijn wij een samenwerking aangegaan met een stomerij. De stomerij komt twee keer in de week langs en neemt dan alle gedragen kleding mee en reinigt deze op duurzame wijze, zonder chemicaliën.

Als zij de kleding terugbrengen naar ons, doen we altijd nog even een check of er toch niet nog een plekje is gemist. Pas als wij zeker weten dat de kleding volledig schoon is, stellen wij het weer beschikbaar voor de verhuur. Alles is dus grondig gereinigd en dubbel gecheckt voordat het weer naar de volgende huurder gaat!

  1. Het huren van kleding is duur…

Deze vraag begrijpen wij helemaal! Maar het huren van kleding is veel goedkoper dan het kopen van kleding. We leggen het graag uit!

Eerst kort iets over onze prijzen. We hebben het flexibele abonnement daarmee huur je al een kledingstuk vanaf € 45,- per maand. Als je iedere maand meerdere kledingstukken huurt, ben je goedkoper uit met ons Fashionista of Connaisseur abonnement. Voor € 90,- per maand huur je dan drie kledingstukken per keer uit de mid-end collectie of voor € 130,- per maand uit de high-end collectie. Je betaalt dan dus € 30,- of € 43,- per maand voor een kledingstuk.

We nemen als voorbeeld een jurkje van onze mid-end collectie en een broek van onze high-end collectie. Als je het jurkje in de winkel koopt, kost deze je €169,95. Als je deze huurt binnen ons Fashionista abonnement, kost hetzelfde jurkje je maar €30,- per maand en kun je het jurkje zo vaak dragen als je wil! De broek uit onze high-end collectie kost in de winkel €535,-, best een groot bedrag! Deze kan je binnen ons Connaisseur abonnement huren voor maar €43,- en kun je ook dan gedurende een maand zo vaak dragen als je wil. Zo worden exclusieve kledingstukken toegankelijk waar je eerst alleen maar van durfde te dromen.

En we horen je denken: “Maar als ik nou in één keer een groot bedrag uitgeef, dan heb ik het kledingstuk in mijn bezit en kan ik het ook na die ene maand blijven dragen wanneer ik wil. Hoe zit dat dan?” Ook dat is een vraag die wij zeker begrijpen! Maar bekijk het eens op een andere manier: van dat grote bedrag heb je dan maar één item kunnen kopen, terwijl je voor die €169,95 bij ons wel 5 kledingstukken kunt huren. Of voor €535,- zelfs 12 kledingstukken! Je kunt het kledingstuk dus niet houden, maar je hebt voor hetzelfde bedrag véél meer variatie! Je kunt dus méér kleding dragen voor hetzelfde geld.

Heeft het bovenstaande je nog niet overtuigd? Onze klanten die al een tijd bij ons huren, geven aan dat ze veel minder kleding zijn gaan kopen! Als je zeker weet dat je een kledingstuk helemaal op gaat dragen dan loont het om het te kopen. Maar als je nu al weet dat je het kledingstuk alleen voor die ene gelegenheid koopt, of als je in gewicht schommelt, of heel trendgevoelig bent en het kledingstuk na een paar keer dragen achter in je kast verdwijnt, dan ben je met huren van je kleding veel voordeliger uit!

  1. Het huren van kleding lijkt me veel te veel gedoe…

Dat is het bij ons helemaal niet! Wij nemen je eigenlijk alles uit handen, van het uitkiezen van de items tot het naar ons terugsturen. Oké, je moet wel zelf het retourpakket op de post doen ;-), maar verder hoef je nergens aan te denken!

Je kunt via de website items uitkiezen om te huren, maar mag natuurlijk altijd langskomen in onze showroom om te passen. Dan denken we met je mee welke kledingstukken bij jou (en de gelegenheden) passen! Zelfs als je geen tijd (of zin) hebt om zelf nieuwe items uit te kiezen, dan maken wij een persoonlijke selectie voor je en ontvang je een verrassingspakket!

We maken het je graag zo makkelijk mogelijk. Wij reinigen de kleding voor je, dus na het dragen hoef je de kleding alleen maar terug te sturen. Hiervoor ontvang je van ons altijd een reminder én een retourlabel (die je alleen nog maar hoeft te laten scannen bij het pakketpunt). Als je dat wilt, schrijven we je factuur automatisch van je bankrekening af.

Eigenlijk ligt het dus vooral aan persoonlijke voorkeur en kun je het zo makkelijk maken als je zelf wil! Vind je het juist fijn om wat meer contact met ons te hebben en kom je graag langs in onze showroom, dan ben je van harte welkom! Maar als je alleen maar mooie kleding wilt dragen en er verder niet over wilt nadenken, dan stellen we met liefde iedere maand een verrassingspakket voor je samen! We kunnen je dus echt alles uit handen nemen als je een abonnement bij ons afsluit.

We hopen dat je nu een wat beter beeld hebt van het huren bij Masterpiece en dat je het eens wilt proberen! Heb je nog andere vragen die niet aan bod zijn gekomen? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we wat we voor jou kunnen betekenen! 🙂