Inspiratie

Marjolein Elisabeth

Bij Masterpiece huur je de mooiste designerkleding. Niet alleen van grote en bekende internationale modehuizen, ook van bijzondere Nederlandse labels die duurzaam produceren! Een van die Nederlandse merken is Marjolein Elisabeth, een nieuw merk in onze collectie! Wij spraken Marjolein, oprichtster van het gelijknamige modelabel.

Marjolein wil graag kleur op de werkvloer brengen. “Toen ik in het bedrijfsleven werkte, vond ik het lastig om uitgesproken kleding te vinden die geschikt is voor werk. Kleding die representatief is maar ook de hele dag lekker zit.” Zodoende is Marjolein haar eigen ‘klassiekers met een twist’ gaan ontwerpen en maken, items die je de hele dag kunt dragen. De items van Marjolein Elisabeth zijn netjes genoeg voor naar je werk, feestelijk genoeg voor een borrel en casual genoeg voor in je vrij tijd. “Mijn omgeving reageerde zo enthousiast op mijn eerste ontwerpen, dat ik heb besloten mijn eigen label te starten!”

Het uitgangspunt van het modelabel is eerlijke bedrijfsvoering met respect voor mens en milieu. Bij Marjolein Elisabeth geloven ze in bewust ondernemerschap. “Wij geloven dat de wereld een betere plek kan zijn als iedereen zich bewust is van zijn of haar manier van leven en op zijn of haar manier bijdraagt aan een beter milieu.” Aldus Marjolein. De impact van de mode-industrie op het milieu en de mensenrechten is enorm. Marjolein vertelt: “Als klein modemerk kunnen we het tempo niet veranderen zoals we willen. We kunnen echter wel een goed voorbeeld geven! Bij Marjolein Elisabeth proberen we zo duurzaam en eerlijk mogelijk te werken door de productie dichtbij te houden zodat transport beperkt blijft. We willen dat de medewerkers van hun werk houden en goed betaald worden.”

Bij Marjolein Elisabeth wordt er gebruik gemaakt van stoffen die goed geproduceerd zijn en lang meegaan. Ze gebruiken zoveel mogelijk duurzame stoffen, zoals biologisch katoen, viscose en tencel. “Al onze stoffen zijn gecertificeerd. We besteden veel zorg en aandacht aan de selectie van onze stoffen omdat ons uitgangspunt is dat onze kleding lang meegaat en dus jarenlang gedragen kan worden. Overblijfselen worden bijvoorbeeld gebruikt, bijvoorbeeld voor beperkte oplages” vertelt Marjolein. Ook blijft het label zich iedere dag verbeteren, omdat ze bij Marjolein Elisabeth vinden dat je als modelabel nooit klaar bent.

Ook bij Masterpiece vinden wij het belangrijk dat de modewereld in de gehele keten gaat verduurzamen. En die keten is heel breed: stoffen, productie, transport, verkoop, de kledingkast en het afval. Als label wil Marjolein Elisabeth aandacht besteden aan duurzame en eerlijke productie, zo min mogelijk transport en bewuste keuze in stoffen. “We inspireren onze klanten om tijdloze en kwalitatieve kleding te kopen. Maar aan het eind van de keten is er ook veel kleding over en ons uitgangspunt is om niks wat bruikbaar is weg te gooien” aldus Marjolein. Zo doneert het label bijvoorbeeld laatste items aan Stichting Dress for Success. “Wij vinden Masterpiece een supermooi en nieuw initiatief waar we vanaf nu dan ook heel graag mee samen werken in onze gezamenlijke missie om de mode-industrie te verduurzamen!”