Inspiratie

Zoe Karssen

Bij Masterpiece huur je de mooiste designerkleding. Niet alleen van grote en bekende internationale modehuizen, ook van bijzondere Nederlandse labels die duurzaam produceren! Een van die Nederlandse merken is het Amsterdamse Zoe Karssen, een nieuw merk in onze collectie! Wij spraken Fenna van der Moolen, Operationeel Manager bij Zoe Karssen.

Het in 2010 opgerichte label werd vooral bekend om de uitgesproken graphics en bat-prints. Wereldsterren als Beyoncé droegen het label en zo is het gegroeid. Het Amsterdamse fashionlabel brengt eigentijdse en inspirerende kleding, ontstaan vanuit de kern met veel liefde en passie. “Zoe Karssen is er om vrouwen te inspireren om buiten de lijntjes te kleuren en zelfverzekerd te zijn. Het label is er voor een brede doelgroep: van chique tot street en van sweater tot cocktail dress.”

Maar het label is er niet alleen om te inspireren, het is hier ook om te verbeteren! Dat is iets waar wij als kledingbibliotheek natuurlijk volledig achter staan! De weg die Zoe Karssen volgt is om bij te dragen aan een duurzame wereld en daarmee de mode-industrie te verbeteren. Dit wil het label onder meer bereiken door gebruik te maken van gerecycled polyester en biologisch katoen en door zoveel mogelijk in kleine capsules Europa te produceren.

Top-designer en nieuw Creatief Directeur van Zoe Karssen, Erik Frenken werkt vanuit zijn hart. Alles wordt ontworpen met liefde en passie, dat is ook zijn grootste inspiratiebron. Zo heeft iedere collectie een eigen thema. De Spring-Summer collectie van dit jaar heeft bijvoorbeeld het leopard-thema. Deze print komt in verschillende kleuren en prints en is terug te zien in ieder kledingstuk. Daarnaast werkt Zoe Karssen het liefste met rijke en natuurlijke materialen. De denims zijn bijvoorbeeld geheel organisch. Het label houdt erg van draagcomfort en wil dit graag optimaliseren voor de klanten.

De nieuwe samenwerking tussen Zoe Karssen en Masterpiece is er eentje die goed past. Zo zegt Fenna: “Zoe Karssen vindt het vanzelfsprekend dat je in de mode-industrie zo duurzaam mogelijk bezig bent, want deze industrie ís vervuilend”. Daarnaast heeft het label een lijn die ze on demand produceren: pas als er een kledingstuk is besteld, wordt het geproduceerd. Hoe cool?! Op deze manier wil Zoe Karssen verspilling zo veel mogelijk tegengaan. Het merk heeft nog veel meer duurzame ambities, maar de belangrijkste is het veranderen van de mode-industrie. Laat dat nou precies zijn wat wij bij Masterpiece ook willen bereiken!

Tot slot nog de gouden mode-tip van Fenna: “Mensen weten heel goed wat ze mooi vinden, dus volg je hart! Als je zelf een item mooi vindt, dan draag je het met liefde en is de kans veel groter dat je er lang van geniet. Wees jezelf en rock!”