Inspiratie

What to wear in corona-tijd?

2020, het jaar waarin velen van ons gedwongen werden dingen anders te doen. We pasten onze werkwijze aan: meer online en meer vanuit huis. Dat we hierdoor meer casual gekleed gaan dan voorheen moge duidelijk zijn, maar hoe groot is deze verandering nou werkelijk? En is deze blijvend of tijdelijk? Omdat wij heel benieuwd zijn hiernaar hebben wij de afgelopen maand een survey uitgezet. De uitkomst delen we graag met jullie!

Thuiswerken en videobellen
Door het vele thuiswerken is videobellen een groot onderdeel van ons leven geworden. Niet alleen op professioneel gebied, ook in ons sociale leven hebben wij het afgelopen jaar meer en meer online contact gehad.

Veel vrouwen geven aan dat hun manier van kleden is veranderd tijdens corona, juist door het videobellen en thuiswerken. Zo wordt er vaker gekozen voor makkelijke en comfortabele kleding waarbij ‘alleen de bovenkant telt’. Vind je het soms nog lastig om een passend kledingstuk te kiezen voor het videobellen? Lees hier onze 5 tips!

Als we thuis aan het werken zijn kiezen we dus steeds vaker voor gemakkelijke en comfortabele kleding. Vóór corona werden er vaak veel verschillende soorten kledingstukken gedragen naar werk. Denk hierbij aan pantalons, blouses, jurken, rokken en af en toe een trui of vest, vooral de formele kleding dus. Sinds corona is dit veranderd in juist veel truien of vesten, T-shirts, longsleeves en spijkerbroeken. Daarnaast blijkt uit de survey dat er tijdens corona minder behoefte is aan hele formele outfits. Normaal gesproken kiest de meerderheid voor een mix tussen formeel en casual-chic, terwijl dit sinds corona is veranderd in vooral casual.

Uitgaven per maand
Niet alleen onze manier van kleden is veranderd, we zijn ook minder uit gaan geven aan kleding. Voor de meeste vrouwen komt dit door het feit dat zij simpelweg minder kleding hebben gekocht. Ook geven veel vrouwen aan dat er minder gelegenheden zijn waarvoor zij nieuwe kleding wilden aanschaffen. Opvallend is dat veel vrouwen aangeven bewuster te zijn en vanuit duurzaamheid minder zijn gaan kopen. Door al deze verschillende redenen, is het gemiddelde bedrag dat vrouwen per maand uitgeven aan kleding gehalveerd: vóór corona was dit afgerond €140,- per persoon wat nu is gedaald naar afgerond €65,- per persoon.

Blijvend of tijdelijk?
De meerderheid denkt dat deze nieuwe manier van kleden na corona niet zal aanhouden. De meeste vrouwen zouden na corona dan ook graag terugkeren naar hun ‘normale’ manier van kleden die past bij het ‘normale’ leven dat wij ons nog vaag herinneren. Ook wij hopen natuurlijk dat deze veranderingen snel weer voorbij zijn, ook al vinden wij het natuurlijk erg leuk dat zo veel vrouwen vanuit duurzaamheid minder zijn gaan kopen 😉 Wij hopen dan ook zeker dat deze verandering blijvend is!