Inspiratie

5 groene goede voornemens

Nu we in de laatste week van 2020 zijn aangekomen, is het tijd om terug te blikken en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Het was voor ons echt een jaar van uitersten; een met heel veel geluk waarin we allebei (weer) moeder werden en fulltime aan Masterpiece gingen werken, maar ook de domper die corona heet. Maar daar hebben we al genoeg over gezegd! Liever kijken we vooruit naar 2021! We geloven meer dan ooit in onze missie om de mode-industrie te verduurzamen.

Een gewoonte die we hebben aan het einde van het jaar is om onze goede voornemens naar elkaar uit te spreken. Maken jullie dit soort plannen en afspraken met jezelf voor het nieuwe jaar? Onze goede voornemens gaan vooral over onze ‘groene doelen’. Het lijkt ons daarom leuk om 5 duurzame goede voornemens/tips met jullie te delen. Hierbij:

 1. Koop tweedehands en leen
  Hoe mooi is het om spullen die de één niet meer nodig heeft nieuw leven in te blazen? Wij doen het heel vaak en dan hebben we het niet alleen over kleding. Voor onze kids hebben we veel tweedehands gekocht; een box, een kinderstoel, bedje, noem maar op! Waarom zou je het allemaal nieuw kopen als je het ook van iemand kan overnemen die het niet meer gebruikt? Goed voor je portemonnee en nog beter voor het milieu!
 2. Koop alleen wat je echt de moeite waard vindt
  Wij zijn ook geen heiligen. Natuurlijk kopen we ook nog wel eens iets dat we eigenlijk niet nodig hebben. Dat is ook niet erg, er moet altijd ruimte voor verbetering zijn toch?! Maar we proberen wel ons best te doen om alleen spullen/kleding te kopen die we echt de moeite waard vinden, wat we echt nodig hebben en waarvan we denken dat we er veel plezier aan zullen beleven. Onze ervaring is dat we daar dan ook extra blij mee zijn.
 3. Reis binnen Europa
  Als corona ons iets heeft geleerd is dat Nederland zo mooi is! We ondernamen leuke tripjes in eigen land, zo genoten we van een paar dagen Zeeland, een kort stedentripje naar Haarlem en weekendjes naar het oosten van het land. Natuurlijk dromen wij ook van mooie verre reizen en zodra dit weer kan, zullen we dat ook zeker gaan doen. Maar we zullen ook vaker proberen dichtbij huis te blijven en niet in het vliegtuig te stappen. We hebben Nederland nog lang niet ‘uitgespeeld’ en als dat wel het geval is gaan we gewoon naar onze buurlanden. We volgen allebei verschillende reisbloggers die ons de afgelopen maanden op veel moois in Duitsland, België en Frankrijk hebben getrakteerd. Dus de eerste tripjes naar deze landen hebben we in ons hoofd al gepland.
 4. Huur kleding 😊
  Deze tip ligt nogal voor de hand he?! Wij begonnen zo’n 1,5 jaar geleden met onze kledingverhuur service en in die tijd hebben we, samen met onze klanten, al heel veel kleding van de vuilnisbelt gered, liters water bespaard en heel veel CO2-uitstoot  EN tegelijkertijd droegen we prachtige items van Dries van Noten, Max Mara, Monique van Heist en Alchemist. Een hele goede manier dus om je carbon footprint te verkleinen.
 5. Inspireer de mensen om je heen
  In de afgelopen 1,5 jaar hebben we gemerkt dat kleine veranderingen groot kunnen worden en zo echt impact kunnen gaan maken. We proberen altijd op een positieve manier over onze missie te praten en mensen niet het gevoel te geven dat ze op dit moment van alles fout doen. Iedereen doet zijn best op zijn eigen manier! Door te vertellen hoe wij zelf proberen een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld zetten we mensen in onze omgeving misschien aan het denken en kunnen we wat van elkaar leren.