Inspiratie

5 tips voor videobellen

De afgelopen maanden werkten we allemaal massaal thuis. Voor de één een zegen: geen overvolle of vertraagde treinen meer in de vroege ochtend. Voor de ander een ramp: geen gezellige gesprekjes meer bij de koffiemachine. Of je het nu bevalt of niet, het zal nog wel even zo blijven. En dat betekent natuurlijk ook wat voor de kleding die je draagt! Nette pantalons, hoge hakken en stijve jasjes: we laten ze in de kast liggen. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens het thuiswerken nog wel professioneel oogt? En wat is eigenlijk geschikte kleding voor tijdens het videobellen?

We zetten 5 tips voor je op een rijtje!

  1. Draag kleur! Naast het feit dat zwart en donkere kleuren toch een beetje saai zijn, zie je bij donkere kleding ook minder goed je contouren. Dus trek een vrolijke kleur aan! Wist je dat kleuren ook (onbewust) effect hebben op je uitstraling? De kleur rood wordt bijvoorbeeld geassocieerd met kracht. Met blauw straal je rust en kundigheid uit. Groen wordt gezien als verfrissend.
  2. Stem je outfit af op je agenda. Als je naar een fysieke afspraak gaat, denk je van tevoren na hoe je wilt overkomen. Je kiest ’s ochtends heel bewust voor een wat nettere of meer casual outfit. Doe dit ook als je de hele dag alleen maar aan het videobellen bent! Heb je een leuk interview met een student dan is een wollen trui prima. Heb je daarentegen een belangrijk gesprek met een zakelijke klant, kies dan voor een colbert of een mooie blouse.
  3. Kies voor effen kleding of rustige prints. Effen is altijd goed en een veilige keus, maar met een printje val je meer op! Kies wel voor grote patronen of zachte kleuren. Hele fijne streepjes gaan op videobeeld voor je ogen ‘dansen’. Dit noemen we het moiré patroon.
  4. Kijk naar het materiaal van je kleding. Iets wat comfortabel draagt, is altijd een goede keus. Stoffen die ademen (katoen en viscose bijvoorbeeld) en waar een beetje stretch in zit. Daarnaast is het ook belangrijk dat de stof niet kraakt of ritselt als je beweegt.
  5. Oog verzorgd. Deze tip klinkt misschien als een open deur, maar in de thuiswerksituatie heb je nou eenmaal eerder kattenharen op je blouse of zit er een snottebel van je kinderen aan je trui geveegd. Dus strijk je kleren, haal nog even een kledingroller erover heen en check je outfit op vlekken. Dan ben je good to go!