Inspiratie

De waarde van kleding

Fast fashion

De laatste jaren domineert ‘fast fashion’ de mode-industrie. Mode-merken vullen het hele jaar door hun collecties aan en de prijzen zijn laag. Helaas gaat dit ook ten koste van de kwaliteit van kleding. En nog erger: ten koste van de salarissen van al die mensen die de kleding met de hand maken, ten koste van dierenwelzijn en ten koste van het milieu. Wij hopen dat er weer meer waardering komt voor mooie, luxe kleding. In onze jeugd (aiii, we worden oud 😉) was merkkleding echt een ding en was het not done om rond te lopen in goedkope kleding van bijvoorbeeld de Zeeman. Tegenwoordig zijn goedkope ketens als H&M en Primark juist hip en vertellen mensen vol trots dat iets zó goedkoop was dat ze het niet konden laten liggen. In de voedingsindustrie zien we een verandering. Veel mensen schamen zich toch een beetje als ze een kiloknaller of plofkip kopen, biologisch eten wordt steeds meer de norm. Laten we hopen dat dit ook voor kleding de nieuwe trend wordt!

Kunstige mode

Wij geloven meer in het motto van Vivienne Westwood: buy less, choose well! De merken die wij selecteren en de kledingstuks die bij ons in de showroom hangen zijn stuk voor stuk mooie tijdloze stuks die hun waarde behouden! Laatst waren we op uitnodiging bij een vrouwenevent aanwezig en kregen we een rondleiding langs de prachtige werken van Thierry Mugler. Een feest voor het oog. Mode die het verdient om kunst genoemd te worden! Met gebruik van de meest innovatieve materialen (rubber en glas bijvoorbeeld), creatieve belijningen (wespentailles die iedereen slank doen lijken) en een waanzinnige presentatie (een fotoshoot waarbij het model zonder vangnet op de rand van het empire state building lag). Als je dat ziet, begrijp je ook waar het bijbehorende prijskaartje vandaan komt.

      

Kies designerkleding

Het gebruik van mooie en duurzame stoffen en een eerlijk productieproces leiden misschien niet tot de meest betaalbare kleding, maar geeft wel een fantastisch gevoel om te dragen! Enerzijds omdat het kleding is die opvalt, waarmee je tientallen complimenten oogst en waar je het beste van jezelf mee kan laten zien. Anderzijds omdat je daarmee bijdraagt aan een betere mode-industrie. Mode is een waar ambacht. Neem de ontwerpster Sanne Jansen waar wij mee samenwerken! Niet alleen zit zij achter de tekentafel om steeds weer nieuwe, originele kledingstuks te bedenken. Ze selecteert zelf de mooiste stoffen en zet de kleding zelf in elkaar. Met oog voor detail en een hoog afwerkingsniveau! Zelfs de knoopjes van deze blouse zijn door haar met stof bedekt.

Wij snappen natuurlijk ook dat dure kleding niet voor iedereen toegankelijk is. Gelukkig brengen wij daar met het verhuurconcept verandering in. Door kleding bij ons te huren betaal je 1/5 tot 1/10 van de winkelprijs! Wat houdt jou nog tegen om te kiezen voor mooie, luxe kleding?