Inspiratie

Support Your Local

Een jaar geleden zijn we Masterpiece gestart met als missie de mode-industrie te verduurzamen. Het is de vraag wat de impact gaat zijn van de Corona-crisis waarin we nu verkeren. Het brengt veel nieuwe uitdagingen met zich mee, ook voor ons. Tegelijkertijd geloven we er heilig in dat deze crisis ons nieuwe kansen biedt: iedereen heeft de tijd om te reflecteren op de huidige wereld waarin we leven. Duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en medemenselijkheid krijgen weer de aandacht die ze verdienen. Voor ons geldt dat we de komende periode meer tijd hebben om (nieuwe) plannen te maken en onze strategie voor het komende jaar te perfectioneren.

Veel ondernemers zullen de gevolgen van de Corona-crisis en de bijbehorende maatregelen nog lang voelen. De mode-industrie wordt hard geraakt. Winkels blijven dicht. Designers kunnen hun collecties niet leveren. Met als gevolg overvolle magazijnen, kleren die op de plank blijven liggen en in het ergste geval zelfs vernietigd zullen worden.

Juist in deze tijd kunnen we samen het verschil maken! Met Masterpiece maken we deze kleren opnieuw toegankelijk. Wij maken namelijk al gebruik van stock- en sample-collecties en zullen de komende weken retailers en designers opnieuw in de gelegenheid stellen om hun voorraden via ons platform te verhuren. Op deze manier hopen wij ons steentje bij te dragen.

Wat kan jij doen?
Uiteraard hopen we dat je onze missie blijft steunen. We hebben naast onze gebruikelijke abonnementen (het Connaisseur bonnement en het Fashionista abonnement) een nieuw abonnement toegevoegd: het Flex abonnement. In een tijd waar meer flexibiliteit van mensen gevraagd wordt, willen wij dat ook bieden! Met het Flex abonnement maak je voor € 20,- in de maand onderdeel uit van onze community. Je kiest zelf of en hoeveel items je iedere maand wilt huren. Voor ieder mid-end item dat je huurt, betaal je € 25,- en voor ieder high-end item € 40,-. Net als bij de huidige abonnementen huur je deze kleding voor een maand. Bezorgen en retourneren is de komende twee maanden gratis! Voor meer informatie zie: https://www.shareamasterpiece.com/abonnementen/.

Is kleding huren (nu nog) een stap te ver: koop je kleding dan bewust. Kies voor kleine winkeliers. Steun lokale ondernemers. Ga voor duurzame mode! En skip de uitverkoop!

Be the change you wish to see in the world!