Inspiratie

Hoe groen zijn wij?

Een van de redenen waarom we begin dit jaar met Masterpiece begonnen is omdat we graag ons best willen doen voor een meer duurzame mode-industrie.

Zoals je misschien wel weet is de mode-industrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. In de afgelopen twintig jaar heeft de kledingproductie een enorme vlucht genomen, tegelijkertijd wordt zo’n 30% van de gemaakte kleding nooit verkocht. Dat is ontzettend zonde en daar willen wij graag wat aan doen.

Daarom kopen we stock en sample collecties in of kleding van vorige seizoenen. Dit is namelijk prachtige nieuwe kleding dat ergens ligt opgeslagen of misschien wel zou worden vernietigd. We werken daarin samen met designers, merken en retailers.

Wij doen ons best om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld en een milieuvriendelijkere mode-industrie. Tegelijkertijd zijn we realistisch en weten we dat het soms nog beter kan. We verhuren namelijk niet alleen maar duurzaam geproduceerde kleding. We kiezen daarentegen wel bewust voor modemerken die goede kwaliteit kleding maken. Ook kiezen we voor Masterpieces die bijzonder blijven en niet trendgevoelig zijn.

Door kleding met elkaar te delen maak je al een enorme impact op het milieu. Als alle Nederlanders één kledingstuk minder zouden kopen of zouden huren levert dat een Co2 redactie van 323 kiloton op! Om je een idee te geven dat is ongeveer hetzelfde als bijna veertig keer met een auto de wereld rondrijden. Of bijna 300 mensen die van Londen naar New York vliegen.

Wil jij ook bijdragen aan een mooiere mode-industrie? Kom dan eens bij ons langs om te bekijken of kleding huren iets voor je is.